Her ülkenin binlerce atasözü, özdeyişi vardır. Bunlar genellikle yüzlerce yıllık birikimlerin hap haline getirilmiş ifade şekilleridir. Çoğu yazar anlatmak istedikleri konuya giriş yaparken ufuk açmak niyetiyle alıntı yapar, bizde öyle yapalım.
Albert Einstein’ın bir sözü benim sizlerle paylaşmak istediğim, “ hayalgücü bilgiden önemlidir ” demiş ünlü fizikçi. Hayaletmek ayrıca bir heyecan unsuru katmamız mı yaşantımıza ? Yaptığımız her şey önce hayal kurarak başlamıştır. Tüm icatlar önce hayal edilmiş, sonra bu hayalin peşinden bunu gerçek kılmak üzere bir çalışma gelmiştir. Atatürk’ün tam bağımsızlık hayali olmasaydı bugün bu özgür ülkede yaşayabilir miydik ? Batı dünyasına öğrettiğimiz “Jön Türkler” gibi şimdide imkansızı isteyip başaranlar için “Çılgın Türkler” yakıştırmasını öğretsek fena mı olur ?
Briçte de elleri hayal edebilmek son derece önemlidir. Bazı ellerde kontratı yapmak imkansız gibi görünür, bazı ellerde ise kontratın batarı yokmuş gibi gözükebilir. Her iki durumda da hayalgücümüzün devreye girmesinde fayda vardır. İmkansız gibi görünen durumda hangi özel dağılıma bu kontratı yapabilirim diye sorun kendinize. Sonra bulduğunuz bu özel dağılım varmış gibi oynayım, o dağılım yoksa birşey kaybetmediniz zaten batıyordunuz. Batarı yokmuş gibi görünen bir kontratta da nasıl bir dağılım beni batırabilir sorusu sormalısınız. Bu özel dağılıma karşı da oyunun oluru var mı? Varsa o dağılımı dikkate alarak oynayın.
2006 yılında da heyecanlarınız eksik olmasın, enazından briçteki heyecanlarınız....
08.Ocak.2006
CUMHURİYET'e VEDA - HERKESE MUTLU 2014
11 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder