KONTURLARIN İZAHATI - 1

1 – Konuş konturu (t/o dbl.) : Briçte konuş konturu önemlidir , her renkte toplam 13 kart olduğuna göre bizim tarafın oynaması için o renkte en az 8 adet kart olmalıdır . Sağ taraf bir renk açtığında bu el bize ait olabilir mi mantığı ile kontur denecektir . Ancak ortak çok nadir bazı ellerde bu konuş konturunu ceza konturuna çevirebilir . Konuş konturunun yapıldığı düzen şöyle olmalıdır :


A) Eliniz diğer renklere açık ise yani iki renk 4 adet , kalan diğer renk 3 tane ise ve puan 12+ ise kontur çekilir . Açılan renk tek veya diğer renkler 4 adet ise 11 p. İle de kontur çekilebilir . Bu tür kontur ortak sana desteğim var bu eli biz oynayalım mı demektir. Mesela S : AJ10x H : xx D : Kxx C : A10xx el ile rakip 1 kör açmışsa kontur denecektir . Ama 1 karo açtıysa kontur olamaz çünkü kör ikilidir .

B) Elinizde konuşacak 5+ bir renk varsa ve puanınız 12 – 16 arası ise konturla değil o rengi konuşarak girmeli , ancak puanınız 17+ ise şimdi konturla başlamalısınız . Ortak A) gibi anlayarak bir renk söyleyecektir ona kendi renginizi söylerseniz ortak sizde 17+ p ve en fazla 5 kayıplı el anlayacaktır . Bunla ilgili bir el :

S : AQJxxx H : Kx D : x C : AQJx , rakip 1 kör açtı bu el ile önce kontur denir ortak 2 karo veya 2 trefl dese 2 pik ile zon isteyen güçlü bir el olduğunu göstermelisiniz .

Bu yıl 2013 Türkiye kış açık takımlar ilk defa 128 takım arasında 9 – 16 Mart’da İzmir’de yapıldı .

1. MAJÖR takımı ; Tezcan Şen (K) , Tevfik Sayılkan , Yalçın Atabey , Özgür Şakrak , Adnan Musaoğlu .

2. YILANKIRAN takımı ; Salim Yılankıran (K) , Mehmet Sırıklıoğlu , Süleyman Kolata İsmail Kandemir , Okay Gür , Gökhan Yılmaz .

3. TARSUS AMERİKAN KOLEJİ takımı ; Serhan Antalyalı (K) , Nevzat Aydoğdu , Tevfik Gürkan , Yusuf İşitemiz , Ümit Tarhan , Halil Şahin .

Oldukça zor bir yarışmaydı , dereceleri gönülden kutluyorum .
07.Nisan.2013

Hiç yorum yok: