KONTURLARIN İZAHATI - 3

6 – Opsiyonel kontur : Bu tür kontur ; bize ait bir renk vardır , sen seçer misin yoksa cezaya çevirir misin türünde bir konturdur . Örneğin sağınız 3 kör oyun açtı , siz pas dediniz , solunuz da pas dedi ortak kontur attı , eliniz S xx H Kxx D QJxx C Q10xx bu tür el ile 3 SA veya 4 minör demek çok doğru değil , pas deyin batırın , elinizde pik K varsa da 3SA denebilir . Genelde rakip 3 açtığı zaman ortak kontur derse elinizde 10+p varsa zonu bulmaya çalışın , o kadar yoksa negatif konturu cezaya çevirin.


7 – Reopening kontur ; Solunuz 1 kör açtı , ortak pas dedi sağınız iki kör dedi , açan pas geçti , ortağınız kontur dedi , bu “ burada durduklarına göre el bize ait olabilir , ben de pik de var , bu bord bize ait olabilir , konuşur musun demektir .

8 – Cooperatif kontur , Solunuz 1 trefl açtı , ortak 1 kör dedi , sağ taraf 1SA dedi şimdi kontur demeniz , ortak ben de yeterli puan ve diğer renkler var , senin konuştuğun renge de onör ikili desteğim var , ne diyelim , demektir .

9 – Maximal o/c kontur ; Sağınız 1 karo açtı , eliniz “ S xx H AKJxx D Kx C KQ10x “ iyi bir el , 1 kör dediniz , solunuz kontur dedi , ortak pas , sağınız 2 karo dedi , ortağın pas dediği bu tür el ile kontur : ortak bende iyi el ve bir renk daha var , bu el bize ait olabilir mi ? demektir . İyi bir el ve altılı kör olsa zaten kontur değil 2 kör denecektir . Kontur ile ortağa 3 trefl mi , 2 kör mü oynarız sorusu verilir .

10 – Atak gösteren kontur : Sol taraf 1SA açtı , sağınız 2 trefl ile majör sordu siz kontur derseniz bu trefl atak isteyen konturdur , veya sağınız 2 karo ile köre transfer yaptı buna kontur demeniz bende karolar var atak bunu yap veya 3 karo oynar mıyız demektir . Bu tür konturlar ortak sen başka bir atak yapacaksındır , o rengi değil bu rengi yapar mısın demek olan bir konturdur . Bu tür konturları kötü bir el ile yaparsanız ortağın atağı belki daha doğru iken kötü bir atağa çevirirsiniz , atak gösteren konturu iyi bir el ile yapılmalıdır !
05.Mayıs.2013

Hiç yorum yok: