KONTURLARIN İZAHATI - 4

11 – Support kontur ; Eliniz “ S Kx H AJx D KQJxx C xxx “ bir karo açtınız ortak 1 kör dedi , sağınız 1 pik ile araya girdi . İyi bir eliniz var , ortakta kör beşli mi , dörtlü mü bilemiyoruz . Beşli körü varsa kör oynarız , körü dörtlü ise karo oynarız . Bu deklareye kontur support konturdur ! Bu tür kontur ortak ben de iyi açış ve 3lü kör var dörtlü olsaydı 2 kör derdim , sende kör beşli mi ? Beşli ise kör oynarız beşli değilse karo veya sanzatu oynar mıyız demektir .


12 – DOPİ kontur : 1 pik açtınız , solunuz 3 trefl araya girdi , ortak iyi pik fiti ve iyi puan ile 4NT as sordu , sağınız baraj olarak 5 trefl dedi , şimdi kontur DOPİ konturudur yani kontur (D) = sıfır kc , pas (P) 1 kc , 5 karo 2 kc ama koz damı yok, 5 kör 2 kc ve koz damı da var demektir .

13 – DOPE kontur : Aynı elde eğer rakip 5 trefl yerine 6 trefl derse ne yapmalı ? İşte 6 seviyesinde DOPE geçerlidir . Yani Dbl odd ( kontur tek sayıda kc) , pas even ( çift sayıda kc) demektir . Bu özel sistem kullanılmazsa yeterli kc yoksa , belki 6 pik deyip şileme batardınız .

14 – Snapdragon kontur ; Solunuz 1 karo açtı , ortak 1 kör dedi sağınız , 1 pik dedi , şimdi kontur : ortak okunmamış renk 5li , senin rengine de ikili destek var , bu bord bize ait olabilir demektir .

Antalya Türkiye şampiyonası 12 Mayıs’ta sona erdi. Turnuvalarda derece yapanlar ;

2013 Açık takımlarda ; 1. LAURİA takımı ; 2. SOLAKOĞLU takımı ; 3. ANADOLU BJK takımı ;

2013 Bayan takımlarda ; 1. GALATASARAY takımı ; 2. RÜYA takımı ; 3. TARSUS AMERİKAN KOLEJİ takımı ;

2013 Güven Erkaya ikili turnuvada 1. Bora Ünver – Murat Kaya 2. Mustafa Cem Tokay – Nezih Kubaç 3. Güler Vahaboğlu – Haldun Vahaboğlu , Karışık ; Şükriye Merze – Can Yılmaz Bayhan , Bayan ; Hatice Özgür – Filiz Uygan ; Senyör ; Önder Taç – Muhsin Öziskender , Genç ; Sarper Uslupehlivan – Uğurcan Süzer.
19.Mayıs.2013

Hiç yorum yok: