ÇEŞME’DE ASSAEL BRİÇ TURNUVASI

Briçte önemli bir oyuncumuz Salvadore Assael vefat etmişti , Salvo’nun yıllar partneri Nafiz Zorlu , Haziran başında onun adına çok önemli bir turnuva düzenledi . Avrupa’nın önemli briç oyuncularını Türkiye’ye davet ederek “ Calcutta turnuvası “ yapıldı . Bu turnuva katılımcıları açık arttırma yapılarak ya kendilerini satın alırlar ya da dışardan birileri onları satın alırlar . Sonuçta yapılan turnuvada toplanan bu paralar , kazananlara ödül olarak verilir . Gelen 43 Avrupalı dünyanın en üst düzeyindeki briççilerdi . Yapılan turnuva çok güzel oldu , çoğu yarışma BBO’da izlendi . Sonuçta Norveç’ten Thor Helness – Geir Helgemo 1. İngiltere’den Tony Forrester – Andrew Robson 2. İtalya’dan Agustin Madala – Antonio Sementa 3. Oldular . Türkiye’den Tezcan Şen – Zafer Şengüler 8. olarak en üst yarışmacımızdı. Nafiz bu turnuva muhteşemdi , bunu her sene tekrarlayalım !


Belçika’nın sahil kenti Ostend de 6. Avrupa açık şampiyonası 15 – 29 Haziran’da yapılıyor . Avrupa açık şampiyonası ülkelerden milli takımlar için değildir , Milli olamamasına rağmen Avrupa şampiyonasına katılmak isteyenler bu Avrupa açık turnuvasına katılabilir . Genelde bu tür şampiyonaya her ülkeden pek çok üst düzey briççiler katılırlar ve ilginç sonuçlar çıkar !

Bu sene yapılan bu açık şampiyona

1 – Karışık ikili ; 15 – 18 Haziran

2 – Karışık takım ; 19 – 21 Haziran

3 – Açık takım – Bayan takım – Senyör takım ; 22 – 25 Haziran

4 – Açık ikili – Bayan ikili – Senyör ikili ; 26 – 29 Haziran yapıldılar ,

Bu seneki Avrupa açık şampiyonasına , Türkiye’den bir çok katılım oldu , ben de Orhan Ekinci – Yusuf Kahyaoğlu – Mehmet Çopur ile , önce açık takıma sonra da açık ve senyör ikiliye katıldık . Bu gün dönüyoruz ve şampiyonada kimlerin kazandığını ve ilginç bazı elleri gelecek dönemlerde sizlerle paylaşacağım .
30.Haz.2013

Hiç yorum yok: