OSTEND DE AVRUPA AÇIK ŞAMPİYONASI

İki yılda bir Avrupa’da açık şampiyona yapılıyor , bu sene açık 6. şampiyona Belçika ülkesinde Ostend kentinde yapıldı . Açık şampiyona her ülkeden milli takımların değil isteyen briççilerin katılacağı bir açık turnuva. Briç turnuvası sabah 10.00 da başladı , akşam 19,30 gibi bitti . Önce karışık ikili (mixed) sonra karışık takım turnuvası , daha sonra açıklar , bayanlar , senyörler takım turnuvası , en sonda da açıklar , bayanlar , senyörler ikili turnuvası düzenleniyordu . Türkiye’den karışık takıma 7 takım , karışık ikiliye 12 çift , açık takımlara 8 takım , açık ikiliye 12 çift , bayan takıma 3 takım , bayan ikiliye 3 çift , senyör takıma 1 takım , senyör ikiliye 2 çift katıldı .


İlk oynanan Avrupa karışık ikilide 207 çift vardı , 52 çift finale kaldı , Bu turnuvada finale Türkiye’den bir tek Bulgar Zahari Zahariev adında bir erkekle oynayan İstanbul’dan bayan NETSY SAYER kaldı ve finalde 52 çift arasında 3. bitirdiler ve madalya aldılar ! Birinciliği Bulgaristan’dan , ikinciliği Fransa’dan bir karışık çift kazandı bu grupta üçüncü olmak Türkiye açısından çok değerliydi . Karışık takımlarda Avusturya 1 – Avusturya 2 , Açık takımlarda Polonya 1 – İtalya 2 , Bayan takımlarda Çin 1 – Hollanda 2 , Senyör takımlarda İsveç 1- Avusturya 2. oldu . Bayan ikilide Fransa , Amerika çifti 1 – Hollanda çifti 2 , Senyör ikilide İrlanda çifti 1 – Alman çifti 2 oldu . Türkiye’den katılan Dilek Yavaş Danimarkalı bir bayan ile oynadı bir süre ilk üçte olmalarına rağmen sonuçta 5. bitirdiler bu da iyi bir sonuçtu . Genelde Türkiye’den giden briççilerin çoğu final gruplarına kalamadılar ama oyunları fena değildi , üst seviye bazı maçları kazanmaları finale kalamamalarına rağmen ilginçti . Avrupa da ki dostlarla sohbetler ve briç detay konuşmaları keyifli oldu , bazı Avrupa’lı dostlar Türkiye’nin briç düzeyinin yükseldiğini söyledikleri zaman keyifli olmuştu !

2015 te 7. Avrupa açık takım şampiyonası Norveç ülkesindeki Tromso kentinde yapılacak . Tromso kenti Norveç’in en kuzeyinde , Kuzey Arktik çemberine 350 km. uzaklıkta Norveç’in 8. büyük kentidir . Bu kent hem gece yarısı güneşini hem de kutup gecesini (polar night) aynı anda yaşayan ilginç bir kentdir .
14.Tem.2013

Hiç yorum yok: